Арабска лютеница

23/08/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763321
"Екзотично предложение, което сме сигурни, че ще намери топъл прием и на вашата трапеза!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 872
  • Преглеждания за месеца302
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 3 броя големи
  • тахан - 120 - 150 г сусамов
  • чесън - 4 скилидки чесън
  • магданоз - 1/3 връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните. Разполовете ги и ги сложете в подмазнена тава. Сложете да се изпекат в загряна на 190 градуса фурна за около 25 минути. Може и да ги изпечете на скара или барбекю.

Издълбайте меката част на патладжаните с лъжица и я смесете с тахана, чесъна, магданоза всички подправки и зехтин на око в пасатор, блендер или кухненски робот.

Пасирайте всичко до еднородна смес. Получава се невероятно ароматна и вкусна Арабска лютеница, която може да поднесете върху препечени филийки.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар