Бенгалска яхния

23/08/2012
Барфи
отБарфиНовак
"Яхния от картофи и тиква с уникален аромат - непременно опитайте тази вкусотия "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 172
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте малко мазнина в широка тенджера и запържете синапа, чиемна, дафиновите листа за около минута. Прибавете почистените и нарязани на малки кубчета тиква и картофи. Разбъркайте внимателно, за да не смачкате тиквата и запържете за 5-6 минути на силен котлон.

Долейте горещия бульон, граха и солта със захарта. Добре объркайте и похлупете и намалете котлона. Оставете да се задушава така за около 25-30 минути. След това Бенгалската яхния е готова. Поднесете я със скълцан пресен магданоз.
подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар