Рогатник със спанак и сирене

31/10/2017
"Вкусотии на сач - приемаме поръчки "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо210
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г
  • ориз - 1 ч.ч. сварен
  • спанак - 1 ч.ч. нарязан
  • лапад - 1 ч.ч. нарязан
  • сирене - 150 г
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • захар - щипка
  • сол - щипка
  • черен пипер - смлян
  • масло - разтопено
  • олио - за сача
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашно и в него оформете кладенче. Сипете в кладенчето оцета, захарта, солта и олиото.

Наливайте по малко хладка вода и замесете еластично и гладко тесто. Оставете го почине около 20-тина минути, след което го разточете на кора.

Попарете лапада и спанака в подсолена вряща вода за минути, отцедете и ги охладете. Намажете кората с разтопно масло и в средата сложете спанака и лапада.

Поръсете с натрошеното сирене и отгоре сипете сварения ориз. Овкусете с пипер и сол.

Сгънете четирите краища на кората като плик и печете върху намаслен сгорещен сач до покафеняване.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар