Рогатник със спанак и сирене

31/10/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър787588391
"Вкусотии на сач - приемаме поръчки "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо308
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашно и в него оформете кладенче. Сипете в кладенчето оцета, захарта, солта и олиото.

Наливайте по малко хладка вода и замесете еластично и гладко тесто. Оставете го почине около 20-тина минути, след което го разточете на кора.

Попарете лапада и спанака в подсолена вряща вода за минути, отцедете и ги охладете. Намажете кората с разтопно масло и в средата сложете спанака и лапада.

Поръсете с натрошеното сирене и отгоре сипете сварения ориз. Овкусете с пипер и сол.

Сгънете четирите краища на кората като плик и печете върху намаслен сгорещен сач до покафеняване.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар