Гюзлеми по капански

28/10/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър8715810277
"Гюзлеми, каквито не сте опитвали досега "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо896
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и оформете кладенче в него. Вътре сипете солта, яйцата, млякото, оцета, водата и олиото. Замесете еластично гладко тесто и го оставете да се почине за около 30 минути.

След това го разделете на 10 топки и от всяка една разточете кора.

Ръсете всяка кора с приготвената плънка, след което сгъвайте корите на плик.

Печете върху сгорещен и намазан с мас сач. По желание поднесете гюзлемите полети с горещо прясно мляко.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар