Свински котлет с гъбен сос

24/09/2012
от ГерганаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 889
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо – котлети 4 бр.
  • гъби – печурки 400 гр.
  • лук – стар 1/2 глава
  • зелен лук – 2 стръка
  • брашно – 3 с. л.
  • бяло вино – 500 мл.
  • масло – 50 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите се начукват от двете страни. Поръсват се със сол и черен пипер. Овалват се в брашно и се изпържват от двете страни в много добре сгорещено олио.

Сосът се приготвя, като маслото се разтопява в тиган, слага се ситно нарязания лук да се пържи, прибавят се нарязаните гъби, след тях и брашното. Добавя се виното и пилешкия бульон.

Сосът ври до получаване на желаната гъстота.

При сервиране котлетът се залива със още топлия сос.
подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Дани
Дани
03.09.2015 19:50
По кисело и гадно нещо не бях правила. И сигурно имате предвид 50 мл вино а не 500мл .....
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв