Свински котлет с гъбен сос

24/09/2012
от ГерганаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 706
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,5 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Котлетите се начукват от двете страни. Поръсват се със сол и черен пипер. Овалват се в брашно и се изпържват от двете страни в много добре сгорещено олио.

Сосът се приготвя, като маслото се разтопява в тиган, слага се ситно нарязания лук да се пържи, прибавят се нарязаните гъби, след тях и брашното. Добавя се виното и пилешкия бульон.

Сосът ври до получаване на желаната гъстота.

При сервиране котлетът се залива със още топлия сос.
подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 1
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Дани
Дани
03.09.2015 19:50
По кисело и гадно нещо не бях правила. И сигурно имате предвид 50 мл вино а не 500мл .....
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв