Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Сачове»Мариновани зеленчуци на сач

Мариновани зеленчуци на сач

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Мариновани зеленчуци на сач1 / 2
31/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"И при зеленчуците, като при месото, важи правилото - остави ги да се мариноват, защото така са най-вкусни"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • гъби - 250 г
  • лук - 2 - 3 глави
  • марината
  • чесън - 3 скилидки
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • магданоз - 7 - 8 клончета
  • дафинов лист - 1 бр.
  • розмарин - 1 ч.л. стрит
  • риган - 2 клончета
  • зехтин - 7 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • черен пипер
  • зехтин - за сача
  • магданоз - за поръсване
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на филийки и ги поръсете със сол, оставете ги да си пуснат горчилката. Сложете в блендер всички продукти за маринатата (без розмарина и дафиновия лист) и ги пасирайте.

Тях добавете към вече пасираната марината и я сложете в купа с капак в хладилника за около 30 минути - така ще се смесят по-добре ароматите.

В купата сложете отцедените от горчилката патладжани, нарязаните на филийки тиквички, целите гъби и нарязания на четвъртинки лук.

Вдигнете отново купата в хладилника, но този път за около 1 час. Загрейте намасления сач и сложете в него маринованите зеленчуци.

Гответе до тяхната готовност, като от време на време разбърквате. Свалете от огъня и поръсете с нарязан на ситно магданоз.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: