Мариновани зеленчуци на сач

31/10/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър8715810277
"И при зеленчуците, като при месото, важи правилото - остави ги да се мариноват, защото така са най-вкусни "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 895
  • Преглеждания за месеца307
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на филийки и ги поръсете със сол, оставете ги да си пуснат горчилката. Сложете в блендер всички продукти за маринатата (без розмарина и дафиновия лист) и ги пасирайте.

Тях добавете към вече пасираната марината и я сложете в купа с капак в хладилника за около 30 минути - така ще се смесят по-добре ароматите.

В купата сложете отцедените от горчилката патладжани, нарязаните на филийки тиквички, целите гъби и нарязания на четвъртинки лук.

Вдигнете отново купата в хладилника, но този път за около 1 час. Загрейте намасления сач и сложете в него маринованите зеленчуци.

Гответе до тяхната готовност, като от време на време разбърквате. Свалете от огъня и поръсете с нарязан на ситно магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар