Вино от арония

21/08/2012
от Бай СтавриНовак
"Ето, че от арония може приготвите не само ароматно сладко, но и пивко вино!"
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 868
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

  • арония - количество по желание
  • вода
  • захар - 2 кг за 10 л сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте плодовете арония или ги смелете. Сместа се сипва в съд и се оставя да ферментира 3-4 дена.

Отделете получилия се сок и към кашата долейте вода в количество два пъти повече от сока.

След 24 часа отделете и втория сок и го смесете с първия. На 10 л течност добавете 10 кг захар.

Оставете отново да ферментира около 2-3 седмици при около 24-25 градуса температура.

След ферментацията виното от арония се избистря. Разлива се в бутилки, затварят се и се съхранява на тъмно и хладно.
подобни рецепти тук
5 2
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Красимир
Красимир
04.09.2013 21:21
Публикувалият рецептата едва ли е виждал на живо арония,камо ли вино да е направил!Аман от разбирачи,даващи вещи рецепти за вина от 5 реда!!!Аз правя къпиново вино,да опиша технологията сигурно 5 страници ще идат!
0
0
Кънчо
Кънчо
14.02.2013 18:20
Нещо да не е станала грешка? Толкоз много захар да слагаш? Да не е 1 кг на 10 литра?
0
1
Стара кулинарка
Стара кулинарка
08.08.2014 17:46
100% има грешка в рецептата за вино от арония. Това тук ще стане сироп и то без стерилизация. Междувпрочем кулинарните сайтове бъкат от грешки, затова мили хора внимавайте!
7
0

Виж всички коментари или напиши такъв