Картофена яхния с телешко

21/08/2012
от Бай СтавриНовак
"Вкусно, красиво и лесно за приготвяне!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 481
  • Преглеждания за месеца191
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се реже на хапки. Загрява се мазнината в тенджера и месото се запържва. След това се поръсва с малко червен пипер и се долива гореща вода, колкото да го покрие. Телешкото се вари за около 1 час и 30 минути, докато поомекне. Накрая водата му трябва да се е поизпарила.

Тогава се добавят почистените и нарязани моркови и картофи, поръсва се с още малко червен пипер и брашното и се долива гореща вода, отново, колкото да покрие продуктите. Яхнията се оставя да ври за около 20 минути или до готовност на картофите.

Най-накрая овкусете със сол, черен пипер, чубрицата, малко нарязана ситно целина, девесила. След няколко минути снемете картофената яхния с телешко от котлона.подобни рецепти тук
5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

димби
димби
02.01.2015 18:07
Не си писал кога се слага лука!
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв