Кисели краставички по немски

19/08/2012
от Бай СтавриНовак
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции2 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 765
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • краставици - 5 - 6 кг корнишони
  • оцет - 3 л слаб винен
  • вода - 1 л
  • сол - 6 с.л.
  • копър - 1 връзка с цветовете
  • люти чушки - 6 броя, малки
  • лук - 1 глава
  • ракия - около 150 мл
  • черен пипер - 30 зърна
  • вишневи листа - няколко + лозови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете горе-долу еднакви по големина краставички и ги измийте. Отцедете ги от водата. Пригответе 2 буркана от по 3 л всеки. На дъното наредете вишневи листа и отгоре натъпчете краставички. Помежду им слагайте нарязани филии лук, зърна черен пипер и по 1-2 люти чушки и стъбла копър.

Отгоре затиснете с кръстосани лозови пръчици. Сварете оцета, водата и солта до разтварянето на солта. След като саламурата изстине, добавете ракията. Долейте саламурата в бурканите и затворете с капачки добре.

В продължение на 10-12 дена разклащайте бурканите, като ги обръщате 1-3 пъти. След 3 седмици са готови за консумация. Тези краставички са отлично мезе за ракия и водка.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар