Панирани картофени топки

18/08/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
"Дайте по един лайк, за да обявим тези панирани картофени топки да най-хитово мезе за бира"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 582
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварените картофи намачкайте и ги объркайте с брашното, яйцата, сол и черен пипер. ПО желание добавете и други подправки, като магданоз и чубрица. Оставете сместа да почине за 20-30 минути. От нея оформете малки топчета.

Разбийте всички съставки за панировката заедно. Друг вариант е накрая да объркате с разбитите на сняг белтъци. Така панировката ще стане по-пухкава.

Всяко топче се потапя в панировката и се пуска в гореща маслена баня. Изпържете панираните картофени топки до приятен кафяв загар. Поднесете ги с гарнитура от салата.подобни рецепти тук
5 8
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ангелина
ангелина
21.07.2013 11:20
всичкоехубаво самоче в сместа несе слага брашно иначе стават страхотни
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв