Хасковски катми

21/10/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър8715810277
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 821
  • Преглеждания за месеца196
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята в малко хладка вода и щипка захар. Пресейте брашното и направете кладенче в него, изсипете вътре шупналата мая и останалата вода. Посолете и замесете еластично и гладко тесто.

Оставете го да втаса, като го покриете с чиста кърпа. Когато увеличи обема си повече от два пъти, гребвайте с черпак от сместа и печете катмите върху загрят сач, който е намазан с масло и разбития жълтък.

Щом катмата се изпече от едната страна, веднага обърнете от другата. Всяка готова катма се маже с масло.

Нареждайте катмите една върху друга, за да могат да се задушат и да останат мекички. Поднесете ги със сирене или сладко.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар