Селски гюзлеми

18/10/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър787589144
"От селското по-вкусно няма, ето и доказателството "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 039
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч.
  • оцет - 5 - 6 капки
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • мас - 1 ч.ч. + още за намазване на сача
  • сирене - настрошено
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в тава, направете кладенче и сипете в него яйцата, солта, оцета, захарта и разтопената мас.

Замесете тесто, което е сравнително твърдо и го оставете да си почине около 30-тина минути.

Късайте топки от тестото и ги разточвайте на правоъгълници, поръсвайте ги с натрошено сирене.

Сгъвайте правоъгълниците на плик и ги оставяйте настрани, за да може да направите така всички топки.

Върнете се отново към първия плик и го разточете. Разточете така и останалите.

Загрейте сача. Слагайте в него мас и когато мазнината започне да цвърчи, сложете да печете гюзлемите до по покафеняване и от двете страни.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар