Постен щрудел

18/10/2017
"Когато щруделът е постен, не е грехота да си хапнете и две парченца от него "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 350
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги настържете на едро ренде. Прибавете орехите, канелата и галетата, разбъркайте.

В отделен съд смесете захарта, олиото и водата.

Постепенно прибавете пресятото с бакпулвера брашно. Разбъркайте много добре.

Изсипете половината от тестото в предварително намаслена и набрашнена тава. Отгоре разстелете настръганите ябълки.

Покрийте с останалото тесто и печете в умерено загрята фурна. Изчакайте щрудела да изстине, след което го поръсете обилно с пудра захар.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар