Телешко фрикасе

17/08/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 379
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг
  • вода - 3 - 4 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • целина - 1 резен глава
  • магданоз - 1 корен
  • сол
  • черен пипер - зърна
  • бахар - 2 зърна
  • за фрикасето
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • яйца - 2 - 3 броя
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото и подсушено телешко месо нарежете на късчета. Сложете го да се вари в достатъчно вода заедно с разполовените зеленчуци и подправките за супа. Свареното месо посолете и след няколко минути го извадете с решетъчна лъжица в чиния.

Запържете брашното в сгорещеното масло и разредете запръжката с прецедения бульон, като бъркате интензивно. След като сосът поври 10 минути, го свалете от котлона.

Застройте с разбитите яйца с киселото мляко и добавете малко сол на вкус. Полейте телешкото с белия сос. Поднесете телешкото фрикасе с малко скълцан магданоз.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 0
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар