Пилешки пържоли със сметана

15/08/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Разбира се, че в тези пилешки пържолки със сметана има доста калории, но все пак това е страница за рецепти и вкусни ястия, а не за диети "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 128
  • Преглеждания за месеца223
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Вземете разполовените пилешки гърди - общо 4-6 броя и ги прорежете по средата така, че да станат 2 пъти по-големи, след като ги разтворите. Хубаво ги натъркайте с подправки и леко ги начукайте под найлон, за да не се разкъсат.

Сложете в едната страна на всяка пилешка пържола филийки топено сирене и прегънете отново, като леко притиснете. Получават се джобове, които по желание може да зашиете леко или да оставите така.

Загрейте 1-2 с.л. масло в тенджера и запържете 1 пълна с.л. брашно. При непрекъснато бъркане разредете с топлото прясно мляко и течната сметана. По желание може да застроите соса с 1-2 яйца.

Залейте подредените пилешки пържоли в тава с получения сос. Сложете ястието да се пече в умерено загряна фурна на 180 градуса за около 45 минути или до готовност на месото.

Може да печете първо под фолио и накрая да го премахнете. Поднесете пилешките пържоли със сметана с малко скълцан пресен магданоз.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар