Рибена чорба

14/08/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор3762293
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 039
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете рибните остатъци (опашки, глави...) в тенджера под налягане с достатъчно вода, като можете да добавите и цели нарязани едро риби вместо остатъци.

Добавете корена магданоз, 1 глава едро нарязан кромид, стрък девесил, зърна черен пипер, стрък целина.

Затворете тенджерата и сложете да се вари за 20 минути след кипване. След това оставете да изстине, отворете внимателно и обезкостете рибата. Бульона прецедете в друга голяма тенджера и сложете на котлона.

По желание може да добавите 2-3 с.л. мазнина. Добавете рибата, нарязаните дребно лук, моркови и картофи, втория дафинов лист и няколко зърна черен пипер.

Оставете рибената чорба да се вари до омекване на зеленчуците и овкусете със сол и смлян черен пипер, както скълцан пресен девесил. След като свалите рибената чорба добавете и нарязан пресен магданоз.

Ако е сте сложили повечко вода и чорбата се е получила по-рядка, 10 минути преди сваляне може да добавите 2 шепи ориз. Поднесете рибената чорба с прясно изцеден лимонов сок.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

123
123
27.02.2016 08:13
Две шепи ориз?!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв