Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Дипове»Дип от печен чесън

Дип от печен чесън

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Дип от печен чесън1 / 2
03/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Със свежи зеленчуци или хрупкави багети - опитайте нашия дип от печен чесън и няма да погледнете друг"

Необходими Продукти

  • майонеза - 1/4 ч.ч.
  • чесън - 2 глави
  • зехтин - 1 - 2 ч.л.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете чесъна на скилидки. Наредете ги в тава, без да ги белите. Напръскайте ги със зехтина и печете между 20 и 30 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Оставете да изстинат за няколко минути, след което ги почистете от люспата, посолете и смачкайте на гладко пюре.

Добавете майонезата, киселото мляко и горчицата.

Разбийте всичко на кремообразен сос, овкусете със сол и черен пипер и охладете преди поднасяне.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: