Пълнени патладжани с гъби и орехи

02/08/2012
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 373
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете патладжаните на 2 по дължина и ги издълбайте. Добре посолете лодките и вътрешността и оставете за 20 минути. След това измийте под течаща вода и подсушете.

Загрейте в тиган олиото и запържете скълцания лук, моркови, чесън, вътрешност на патладжаните. Щом поомекнат, добавете почистените и ситно нарязани гъби.

Щом омекнат, добавете ситно нарязания домат (само външната част). Оставете да се задушава до изпаряване на течността. Снемете плънката от котлона и объркайте с предварително запечените и натрошени орехи, сиренето и овкусете с подправките.

Към плънката объркайте 1/2 от настъргания кашкавал. Сложете патладжаните в намаслена тава и ги напълнете. Сложете да се изпекат до готовност в умерено загряна фурна.

След това поръсете с останалия кашкавал и запечете отново. Ако плънката ви остане, може да я разпределите в тавата между пълнените патладжани с гъби и орехи.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар