Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Месо»Горчица а ла диабъл

Горчица а ла диабъл

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Горчица а ла диабъл1 / 2
14/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.

Необходими Продукти

  • синап - 2 с.л. пресято синапено брашно
  • пудра захар - 2 и 1/2 с.л.
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • лимони - сокът от 1/2 лимон
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • бахар - 1/2 ч.л. стрит
  • сол - 2 ч.л.
  • олио - 2 с.л., може и зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете захарта и солта във виното.

Долейте лимоновия сок и с получения сос разбъркайте внимателно смесените в купа синапено брашно, червен пипер и бахар.

Щом сместа се хомогенизира, добавете капка по капка олиото/зехтина.

По желание може да добавите и малко винен оцет на вкус.

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоян Петков
Стоян Петков
Коя е съставката, даваща пикантно усещане и отпушваща синусите?
14.10.2013 20:49