Горчица а ла диабъл

14/08/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763328
  • Приготвяне
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо577
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • синап - 2 с.л. пресято синапено брашно
  • пудра захар - 2 и 1/2 с.л.
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • лимони - сокът от 1/2 лимон
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • бахар - 1/2 ч.л. стрит
  • сол - 2 ч.л.
  • олио - 2 с.л., може и зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете захарта и солта във виното.

Долейте лимоновия сок и с получения сос разбъркайте внимателно смесените в купа синапено брашно, червен пипер и бахар.

Щом сместа се хомогенизира, добавете капка по капка олиото/зехтина.

По желание може да добавите и малко винен оцет на вкус.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Стоян Петков
Стоян Петков
14.10.2013 20:49
Коя е съставката, даваща пикантно усещане и отпушваща синусите?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв