Класическа шоколадова торта

31/07/2012
от А. БорисоваНовак
"Класическите шоколадови торти са като малките черни рокли на Шанел, подходящи са винаги и за всеки повод "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо30 057
  • Преглеждания за месеца233
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното заедно с какаото, содата, бакпулвера и солта. Към тях добавете захарта и разбъркайте.

Отделно разбийте яйцата с телена бъркалка. При непрекъснато бъркане добавете айрана, олиото и ванилията.

Смесете влажните съставки към сухите, като разбърквате внимателно, а щом се хомогенизира, добавете кафето, разбивайки бързо с миксер заради горещината на кафето.

Разделете сместа на две и изпечете два отделни блата в застлана с хартия за печене тавичка, леко намазнена и набрашнена, с диаметър около 21 см.

За крема разбийте маслото на гладък крем с миксера и добавете пудрата захар. Продължете разбиването още няколко минути.

Внимателно объркайте с предварително разтопеният на водна баня и охладен шоколад. Накрая ароматизирайте с ванилията и разбийте добре.

Слепете напълно изстиналите блатове с част от крема и намажете цялата торта с останалия крем. Работете бързо и на хладно място, за да не се разтопи кремът.

Направете украса на класическата шоколадовата торта според вкуса ви.подобни рецепти тук
5 12
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мими
Мими
07.02.2015 14:18
Ами ако се направи с готови блатове проблем ли е ?
1
0
angel
angel
18.11.2012 15:38
пробвах стана много хубава
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв