Карфиол със сирена на фурна

30/07/2012
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 834
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 голяма глава
  • чушки - 5 - 6 печени червени
  • сирене - 200 г краве
  • моцарела - 1 топка
  • настърган кашкавал - 200
  • за Бешамела
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 50 г
  • брашно - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • индийско орехче
  • къри - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте вода в голяма тенджера и бланширайте за 5-10 минути розичките карфиол. След това облейте под течаща вода и отцедете.

Успоредно с това пригответе Бешамела, като запържите брашното в маслото и разредите с топлото прясно мляко, докато се получи гъст сос. Овкусете го с малко сол, черен пипер, индийско орехче, къри и лимонов сок.

В голяма намаслена йенска тава сипете карфиола и объркайте с нарязаната печена белена чушка. Поръсете с натрошено сирене, подправки на вкус и полейте със зехтин.

Отгоре залейте с Бешамела и подредете филийки моцарела равномерно. Поръсете с настърган кашкавал и пухнете ястието да се пече в умерено загряна фурна до хубав златист загар.подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар