Телешко по шотландски

26/09/2017
"Надявайте шотландската поличка, пардон, готварската престилка и да почваме - това телешко няма да се приготви само "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо263
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг
  • ориз - 200 г
  • масло - 125 г
  • бяло вино - 400 мл
  • грах - 1 буркан
  • лук - 6 глави, неголеми
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на колелца и го задушете до златисто в разтопеното масло в подходящ съд.

Добавете нарязаното на парчета телешко, запържете и него и долейте виното. задушете така за 1 час.

Прибавете ориза с 200 мл гореща вода. Оставете да се вари за около 15 минути, след което сипете граха и гответе ястието, докато всички продукти омекнат.

Овкусете със сол.подобни рецепти тук
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар