Ezine.bg»Рецепти»Салати»Патладжанена салата

Патладжанена салата

IlariaIlaria
Новак
597576322k
Патладжанена салата1 / 2
30/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2-4

Необходими Продукти

  • патладжан - 2 броя
  • брашно - за овалване
  • нишесте
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • олио - за пържене
  • домати - 600 г обелени
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1/2 глава
  • риган - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • сьомга - 150 - 200 г пушено филе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на кръгчета, които се посоляват обилно и се отцеждат за 30 минути под наклон от горчивия сок. Изплакнете го добре и го подсушете. Загрейте олио за пържене. Объркайте брашното с малко нишесте и чесън на прах, овалвайте всеки патладжан в сместа и ги изпържете равномерно.

През това време запържете скълцания пресен чесън за кратко в тиган със зехтин. Добавете почистените, обелени и пасирани домати. Трябва да врат, докато течността се редуцира и сосът се сгъсти. Накрая се овкусява със сол, черен пипер, прясно скълцан магданоз и риган.

Подредете изпържените патладжани в чинии. Полейте ги с доматения сос и разпределете парченца нарязано филе от пушена сьомга. Поръсете всичко със скълцан магданоз и поднесете патладжанена салата.

Рейтинг

4.2
53
40
32
20
10
Дай твоята оценка: