Патладжанена салата

30/07/2012
Иларияот ИларияНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 605
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на кръгчета, които се посоляват обилно и се отцеждат за 30 минути под наклон от горчивия сок. Изплакнете го добре и го подсушете. Загрейте олио за пържене. Объркайте брашното с малко нишесте и чесън на прах, овалвайте всеки патладжан в сместа и ги изпържете равномерно.

През това време запържете скълцания пресен чесън за кратко в тиган със зехтин. Добавете почистените, обелени и пасирани домати. Трябва да врат, докато течността се редуцира и сосът се сгъсти. Накрая се овкусява със сол, черен пипер, прясно скълцан магданоз и риган.

Подредете изпържените патладжани в чинии. Полейте ги с доматения сос и разпределете парченца нарязано филе от пушена сьомга. Поръсете всичко със скълцан магданоз и поднесете патладжанена салата.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар