Пъстърва с лук и бадеми

29/07/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор3762293
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо928
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистената и измита пъстърва поръсете отвсякъде със сол и двата вида пипер.

В коремната кухина на всяка риба сложете нарязан на полумесеци червен лук, резенчета лимон, магданоз и филирани бадеми. Ако нямате филирани може да използвате нарязани обикновени.

На дъното на подмазнена тава подредете кръгове лик и отгоре сложете пъстървите. Полейте със зехтин, виното, завийте с алуминиево фолио и пъхнете да се пекат за около 30 минути в умерено загряна фурна.

Последните 5 минути махнете фолиото и запечете до лек и приятен загар.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар