Зрял боб на фурна

22/09/2017
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Един боб не е ли запечен на фурната, както подобава, въобще не ни го хвалете "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо369
  • Преглеждания за месеца203
  • Преглеждания за седмицата45
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът предварително се накисва във вода за през нощта. На следващия ден се сменя водата и се сварява до готовност. Отцежда се, като се запазва 1 ч.ч. от водата.

Успоредно с това запържете скълцания лук с олиото, добавете моркова, сварения боб и объркайте. Ако обичате пикантно, може да добавите люта чушка.

Намазва се тава с олио и бобът се прехвърля в нея. Овкусете със сол и пипер и долейте чашата с вода.

Пъхнете да се пече в загряна фурна за около 30 минути, като може да долеете още вода, ако течността изври.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар