Картофени ладии

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Картофени ладии1 / 2
26/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2-4

Необходими Продукти

  • картофи - 3 - 4 броя големи и с правилна форма
  • праз - 2 стръка
  • гъби - 200 г
  • сметана - 100 мл течна готварска
  • сол - на вкус
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • кашкавал - 150 г настърган
  • индийско орехче - 1 ч.л. равна
  • олио - за запържване
  • масло - около 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете картофите, разполовете ги и сложете да се сварят без да се преваряват в подсолена вода.

Сварените картофи издълбайте по средата като лодки. Загрейте около 80 мл зехтин или олио и запържете скълцания ситно праз, докато напълно омекне или спихне. Добавете почистените и ситно нарязани гъбки и запържете и тях.

Овкусете с подправки и снемете от котлона. Разбъркайте зеленчуците с намачканата картофен вътрешност, сметаната и настъргания кашкавал. Овкусете с още малко сол, бял пипер и индийско орехче.

Във всяка картофена ладия сложете по малко масло и напълнете с плънката, като оформяте овален връх. Подреждайте картофените ладии в подмазнена тава и сложете да се запекат в загряна на 200 градуса фурна, докато хванат лек загар.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: