Картофени ладии

26/07/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763328
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 290
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 3 - 4 броя големи и с правилна форма
  • праз - 2 стръка
  • гъби - 200 г
  • сметана - 100 мл течна готварска
  • сол - на вкус
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • кашкавал - 150 г настърган
  • индийско орехче - 1 ч.л. равна
  • олио - за запържване
  • масло - около 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете картофите, разполовете ги и сложете да се сварят без да се преваряват в подсолена вода.

Сварените картофи издълбайте по средата като лодки. Загрейте около 80 мл зехтин или олио и запържете скълцания ситно праз, докато напълно омекне или спихне. Добавете почистените и ситно нарязани гъбки и запържете и тях.

Овкусете с подправки и снемете от котлона. Разбъркайте зеленчуците с намачканата картофен вътрешност, сметаната и настъргания кашкавал. Овкусете с още малко сол, бял пипер и индийско орехче.

Във всяка картофена ладия сложете по малко масло и напълнете с плънката, като оформяте овален връх. Подреждайте картофените ладии в подмазнена тава и сложете да се запекат в загряна на 200 градуса фурна, докато хванат лек загар.

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар