Домашен френски пастет

26/07/2012
Боги
отБогиНовак
"Вземете най-доброто от Френската кухня, защото безспорно в страната на любовта разбират и от готвене "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 920
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • карантия - 500 г свински черен дроб + 500 г пилешки дробчета
  • масло - 4 с.л. краве
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 2 с.л. скълцан
  • вино - 250 мл Марсала
  • галета - 50 г
  • яйца - 2 броя + 2 жълтъка
  • пармезан - 125 г настърган
  • черен пипер - млян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския дроб на парчета и заедно с пилешките дробчета ги сложете да се задушават заедно със скълцания чесън в маслото. Добавете сол и черен пипер, и долейте Марсалата.

Оставете да се задушава за още 5-6 минути - докато стане готов. Прибавете след това галетата, добре объркайте и снемете от огъня.

Пасирайте дроба и добавете яйцата и жълтъците, магданоза и пармезана. Щом се получи еднородна смес, я сипете в продълговата подмазнена форма за печене.

Загладете отгоре и сложете фолио. Поставете формата на водна баня и сложете да се пече в слаба фурна за около 40 минути или малко повече.

Поднесете домашния френски пастет топъл или охладен върху препечени филийки.подобни рецепти тук
5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Antonio Belin
Antonio Belin
18.03.2018 00:23
Какво означава " супени лъжици магданоз",?!! Несериозно е.
0
0
Vanq Nikolaeva
Vanq Nikolaeva
12.01.2015 17:33
харесвам
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв