Ягодово суфле

06/08/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763321
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 283
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

  • ягоди - 300 г
  • захар - 45 г
  • нишесте - 1 с.л. царевично
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • яйца - 4 белтъка
  • захар - 50 г за белтъците
  • масло - за намазване на формите
  • захар - за поръсване на формите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете високи огнеупорни чашки с разтопено масло старателно с помощта на четка. Във всяка сипете по малко захар и ги развъртете, за да се разпределят кристалчетата равномерно.

В кухненски робот или блендер сипете почистените ягоди, захарта, лимоновия сок и нишестето. Пасирайте всичко на пюре.

Отделно разбийте белтъците със захарта на твърд и лъскав сняг. Внимателно го разбъркайте с ягодовата смес.

Напълнете формите с получената смес до горе и заравнете, след което почистете внимателно ръбовете.

Сложете ягодовите суфлета да се изпекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 12-15 минути.

Готовото ягодово суфле поднесете бързо, защото може да спадне ако престои прекалено дълго. Може да го поднесете направо в чашката или обърнато в чинийка.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар