Пирог с кайма по гръцки

25/07/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 825
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото в тиган и запържете нарязания лук, чесън и гъби до лек златист цвят. Отделно размесете каймата с ригана, сол, черен пипер и кимион на вкус. Сипете я към запържените зеленчуци и бъркайте, докато и тя се запържи.

Намаслете тава с диаметър 25 см. Започнете да редите корите една върху друга, като всяка отделно намазвате първо със зехтин. Краищата им трябва да висят отстрани.

Отгоре изсипете плънката, заравнете я и обърнете краищата на корите върху нея.Отделно разбийте яйцата, млякото и натрошеното фета сирене. Овкусете с малко черен пипер и чубрица и излейте върху пирога.

Сложете пирога с кайма по гръцки да се пече в загряна на 180 градуса фурна за около 40 минути. Отгоре трябва да добие хубав златист цвят.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар