Шоколадово суфле с ром

16/09/2017
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaЧирак2785283
"Суфле за майстори - не е лесно да го приготвиш, но резултатът е просто зашеметяващ "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо417
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си кръгли форми с вместимост 200 мл и ги намажете хубаво с масло. Поръсете ги равномерно с 2 с.л. захар.

Сложете млякото да се загрее в тенджерка на котлона и след това добавете начупения шоколад. След кипване на млякото снемете от огъня, сложете капак и след 2-3 минути разбъркайте сместа до хомогенност.

Отделете жълтъци и белтъци и прехвърлете 3 жълтъка (останалите използвайте в друга рецепта) в малка купичка.

В дълбока тенджера на слаб котлон смесете царевичното брашно с 3 с.л. захар и добавете млякото с шоколада. Бъркайте до гладка смес, след това увеличете градусите и бъркайте, докато се сгъсти.

След като снемете от котлона, объркайте със сметаната, рома, жълтъците, без да спирате бъркането. Сложете капак и оставете на страна.

Загрейте фурната на 230 градуса и пухнете вътре дълбока тавичка да се загрее.

Белтъците разбийте на сняг с останалата захар. След това внимателно го объркайте с шоколадовата смес.

Разпределете в приготвените формички и печете между 8 и 10 минути - суфлето трябва да бухне, но в средата да остане течно.

Изпечените шоколадови суфлета се вадят, поръсват се с пудра захар и се поднасят веднага.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар