Пица Марчело

25/07/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 511
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете бирената мая в част от хладката вода и след като се разтвори, добавете 1 с.л. захар и 2-3 лъжици брашно, разбъркайте и оставете да втаса.

Отделно в голяма купа сипете останалата вода и излейте сместа с маята, добавете сварения и пюриран картоф, зехтина и добре объркайте. На порции добавете брашното със солта и постепенно замесете гладко тесто.

Тестото е готово, когато спре да лепне по ръцете. Оставете го два дни в хладилник да втаса, покрито с влажна кърпа и капак, а ако нямате време, го оставете за 1-2 часа на топло. От това тесто може да направите 2 големи и 3 по-малки пици.

Вземете 1/2 от тестото и го разстелете в голяма тава или подложка за пица. Отгоре го намажете с разбитите заедно сметана и доматено пюре. Поръсете с малко подправки и сложете да се пече за 10 минути в загряна фурна.

Щом се надигне леко, извадете и отгоре подредете филийки гъби, дълги ленти чушка, полумесеци домат и разпръснете маслини. Обилно поръсете с кашкавал, малко подправки на око и върнете пицата да се доизпече.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар