Картофени кюфтета по швейцарски

17/09/2017
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaЧирак2785283
"Знаете поговорката - Точен като швейцарски часовник и вкусен като картофени кюфтета по швейцарски "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 118
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • картофи - 600 г за предпочитане сладки
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете фурната на слабо и застелете тавичка с 2 слоя кухненска хартия.

Измийте сладките картофи, обелете ги и ги настържете на едро в купа, овкусете със сол и пипер.

Половината от олиото загрейте в тиган с незалепващо покритие заедно с 1/2 от маслото.

Разделете на 2 половини картофите и от всяка оформяйте по 4 еднакви плоски рошави кюфтета с дебелина около 1 см.

Пържете първите 4 картофените кюфтета за около 5 минути от всяка страна или до хрупкав загар в мазнината, а останалите 4 - в другата мазнина.

Готовите кюфтета се отцеждат в тавата с кухненска хартия за 1-2 минути.

Забележка: Може да не правите картофите на отделни кюфтета, а да я изпържите наведнъж, като после разделите на 8 парчета. Често в тези кюфтета за по-силен вкус се добавят скълцан ситно бекон или шунка.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар