Печени пресни картофи с розмарин

15/09/2017
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър2886621
"Изкусително предложение за приятели - ароматни картофки със средиземноморски вкус "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо723
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително на 230 градуса. Слага се чайник с вода да заври.

Почистете картофките и ги прехвърлете в дълбока тенджера, залейте с вряла вода и варете 5 минути след завирането ѝ отново.

Сипете зехтина в подходяща тава за печене и я пъхнете да се загрее във фурната.

Измийте розмарина и го отцедете, а на измития лимон настържете кората.

Отцедете картофките от водата и ги пуснете в горещия зехтин, като разбъркате, за да се покрият равномерно. Отгоре поръсете със сол, пипер, лимонова кора и розмарина.

Така картофите се пекат около 20 минути или до готовност.

Забележка: За да приготвите тези картофки като истинско изискано ястие, използвайте много дребни пресни картофи. Ако няма такива, използвайте по едри, но ги разполовете или разрежете на 4.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар