Кафе Меланж

10/08/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2 чаши
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 203
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кафе - 2 ч.л. смляно
  • вода - 250 мл
  • мед - 2 ч.л.
  • яйца - 2 жълтъка от малки яйца
  • захар - 1 ч.л.
  • кафе - мока, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете кафето в джезве по стандартния начин, а може да използвате и току-що приготвено шварц кафе.

В 2 кафени чашки сипете по 1 лъжичка мед и не разбърквайте. Отгоре през цедка долейте кафето в чашите и не разбърквайте.

Разбийте отделно 1-2 жълтъка от пресни яйца с малко захар, докато се получи гладък и пухкав крем.

Във всяка чаша сложете по лъжичка от жълтъчната смес, поръсете с малко мока кафе и поднесете веднага.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар