Ванилови масленки

24/07/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"След колко точно изядени манилови масленки може да се каже, че сме попрекалили?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции30-35 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 276
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • мас - 200 г размекната
  • яйца - 1 брой
  • пудра захар - 150 г
  • брашно - около 400 г
  • ванилия - 1 ампула есенция и 1 шушулка
  • пудра захар - за овалване
  • ванилена захар - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето, меката мас и захарта. Добавете ампулата ванилия заедно с разполовената и остъргана вътрешност на ванилията. Постепенно замесете гладко тесто, което може да се точи.

Разточете кора с дебелина около 6-7 мм. Може да я нарежете на правоъгълници, които леко да завиете или просто да оформите на топчета.

Подреждайте масленките с ванилия в тава, застлана с хартия за печене. Сложете ги да се пекат в умерено загряна фурна до лек загар на краищата.

Масленките се пекат доста бързо, така че внимавайте да не ги прегорите.

Готовите масленки оваляйте в пудра захар, премесена с пакетче ванилена захар.
подобни рецепти тук
5 8
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

ани::
ани::
01.10.2013 22:32
От същото тесто може да си направите пурички с мармалад или с локум
0
1
meri
meri
01.10.2013 18:48
обожавам ги !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв