Мусака с пилешки дробчета

24/07/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор3762293
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 469
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте дробчетата в кипяща вода с лъжица оцет за няколко минути. Отцедете, нарежете ситно и ги разбъркайте с 1 ч.ч. вода. Понамачкайте леко, за да се раздробят на трохи.

Намазнете тава и добавете ситно нарязания лук, настъргания морков и обелените и дребно нарязани картофи.

Добавете дробчетата, олиото и доматите. Най-накрая прибавете обилно подправки и разбъркайте. Долейте топла вода, която да покрие продуктите.

Сложете тавата с мусаката да се пече в силно загряна фурна, докато изври водата и картофите омекнат.
Разбъркайте брашното добре с яйцата и солта и накрая объркайте с киселото мляко.

С така приготвената заливка залейте мусаката. Върнете да се пече, докато поливът стегне напълно.
подобни рецепти тук
5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар