Пиян заек с горчица

24/07/2012
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 233
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте заека, подсушете го, порционирайте го и го овкусете със сол и черен пипер. Запържете скълцания лук в олиото. Долейте виното, а след малко и водата.

В друг дълбок съд сложете заешкото да се задушава с с бульона. След като се позадуши, го прехвърлете в съда с виното. Сложете капака и оставете да се задушава за около 40 минути или докато омекне напълно.

Готовото заешко извадете в купа и оставете соса да се вари, докато се редуцира до 2 ч.ч. Отделете 1/4 от соса и го разбийте с горчицата. Върнете сместа в тенджерата при останалият сос при непрекъснато разбиване.

Отделно разтворете нишестето с 1 с.л. вода и разбийте и него към соса. Върнете и заешкото в тенджерата със соса и разбъркайте за няколко минути, докато сосът се сгъсти.

Най-накрая добавете магданоз, сол и ако малко смлян черен пипер и снемете от котлона пияния заек с горчица. Може да поднесете с гарнитура от печени картофи.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар