Задушен заек по селски

23/07/2012
от ВаленаНовак
"Тази прекрасна българска рецепта е истинска наслада за сетивата"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо46 260
  • Преглеждания за месеца1087
  • Преглеждания за седмицата103
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 заек
  • гъби - 400 - 500 г
  • моркови - 2 броя
  • лук - 4 - 5 глави
  • чесън - 1 глава
  • олио - 50 мл
  • дафинов лист - 1 брой
  • червен пипер - на око
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционирайте заека, като може да отстраните по-големите кокали и кости.

Сложете месото в тенджера и го залейте с топла вода. Щом заври, отпенете и добавете олиото, цели зърна черен пипер, дафинов лист и оставете да ври, докато течността изври и остане на мазнина.

Добавете нарязаните моркови, гъби, скълцан лук, почистени скилидки чесън и червен пипер. Разбъркайте добре и посолете на вкус. При нужда долейте малко топла водичка, за да не загори.

Оставете заешкото да се готви под капак още 30-40 минути, като периодично разбърквате. Уверете се, че заешкото е напълно сготвено и го снемете от котлона.подобни рецепти тук
5 8
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

данчо
данчо
22.08.2013 07:06
Научих се от баба ми приготвям тази рецепта.Става страхотно.Само,че тя слага и една супена лъжица брашно десетина минути преди да е готово месото.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв