Пикантни бейби картофи

06/08/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 306
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 1.5 кг пресни
  • бира - 1 к.ч.
  • вино - 100 мл бяло
  • вода - 1 к.ч.
  • масло - 40 - 50 г
  • олио - 50 мл
  • горчица - 2 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • розмарин - 1 щипка пресен, нарязан
  • черен пипер - 1/2 к.л. щипка + лют на вкус
  • самардала - на вкус
  • копър - 1 - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бейби картофите добре почистете с подсушете. При нужда ги разрежете на половина или на 3.

Сипете картофите в намазнена с олиото тава. Поръсете с подправките и разбъркайте, за да се разпределят.

Отделно разбъркайте виното, бирата, горчицата и соевия сос и залейте върху картофите.

Отгоре разпределете парченца масло и покрийте тавата с алуминиево фолио. Сложете да се изпекат до готовност в умерено загряна фурна.

Готовите пикантни бейби картофи объркайте с прясно скълцан копър веднага щом ги извадите от фурната.
подобни рецепти тук
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар