Постен Славянски гювеч

22/07/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762295
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 652
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте няколко с.л. лъжици олио и сложете скълцания ситно лук да се запържи. След това добавете нарязаните на кубчета моркови, чушки и картофи.

Щом зеленчуците омекнат, сипете измитият ориз и задушавайте ястието, докато оризът набъбне. Прибавете обелените и нарязани на ситно домати и магданоз.

Разбъркайте за кратко и прехвърлете всичко в подмазнена тава или гювеч. Долейте 600 мл вода, добавете подправки на вкус и сложете постния славянски гювеч да се пече в умерена фурна, докато течността се изпари.подобни рецепти тук
5 2
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар