Картофени кюфтета с чесън и сирене

22/07/2012
от Росини Новак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 227
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете едро. Сложете ги да се сварят, но не преварят, в подсолена вода с няколко скилидки чесън, за да се ароматизират.

След това отцедете картофите и ги пасирайте с останалите скилидки почистен и скълцан чесън. Добавете натрошеното сирене, настъргания лук и подправките.

Омесете сместа за картофените кюфтета и я разбъркайте хубаво с 1 яйце + 1 жълтък. Сложете сместа в хладилник за 1 час. Загрейте мазнина за пържене.

От картофената смес оформяйте кюфтета с влажни или намазнени ръце. Овалвайте ги хубаво в брашно и пускайте да се изпържат от двете страни в горещото олио.

По желание може да изпечете картофените кюфтета с чесън и сирене в намаслена тава в умерена фурна.подобни рецепти тук
5 5
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Хриси
Хриси
03.08.2013 18:59
Здравейте,мисля да пробвам рецептата :) само не разбрах защо пише 3 яйца ,а се използват само 1 + 1 жълтък.С 1 яйце и 1 белтък да не би да се потапят кюфтетата брашно яйце и тогава да се пържат?!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв