Вегетарианска шкембе чорба

21/07/2012
Иларияот ИларияНовак / Автор
"Вегетарианска или фалшива шкембе чорба, която ще се хареса дори и на любителите на оригиналната чорба!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо24 186
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана15 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените гъби кладница нарежете на малки парченца. Загрейте 2 с.л. масло в тенджера и запържете за 1-2 минути брашното при непрекъснато разбъркване. След това постепенно долейте 500 мл топличка вода, като бъркате непрекъснато.

Добавете гъбите и оставете чорбата да ври за около 10 минути. След това долейте топлото прясно мляко и, разбъркайте и овкусете със сол. След кратко снемете от котлона.

В останалото масло запържете за съвсем кратко малко червен пипер и разбъркайте запръжката към вегетарианската шкембе чорба.

Поднесете я като всяка обикновена шкембе чорба - с подправки от лют червен пипер и скълцан чесън в оцет. Добър апетит.

подобни рецепти тук
5 7
4 8
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

Маргарита
Маргарита
30.01.2014 15:41
Страхотна е тази чорба ! Браво ! Поздрави ♥
0
0
руми
руми
29.12.2013 14:33
Това е гъбена чорба а не шкембе.
1
0
Макс
Макс
16.11.2013 21:38
Невероятна рецепта
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв