Вегетарианска шкембе чорба

21/07/2012
Иларияот ИларияНовак / Автор
"Вегетарианска или фалшива шкембе чорба, която ще се хареса дори и на любителите на оригиналната чорба!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 053
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Добре почистените гъби кладница нарежете на малки парченца. Загрейте 2 с.л. масло в тенджера и запържете за 1-2 минути брашното при непрекъснато разбъркване. След това постепенно долейте 500 мл топличка вода, като бъркате непрекъснато.

Добавете гъбите и оставете чорбата да ври за около 10 минути. След това долейте топлото прясно мляко и, разбъркайте и овкусете със сол. След кратко снемете от котлона.

В останалото масло запържете за съвсем кратко малко червен пипер и разбъркайте запръжката към вегетарианската шкембе чорба.

Поднесете я като всяка обикновена шкембе чорба - с подправки от лют червен пипер и скълцан чесън в оцет. Добър апетит.

подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 7
3 3
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Маргарита
Маргарита
30.01.2014 15:41
Страхотна е тази чорба ! Браво ! Поздрави ♥
0
0
руми
руми
29.12.2013 14:33
Това е гъбена чорба а не шкембе.
0
0
Макс
Макс
16.11.2013 21:38
Невероятна рецепта
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв