Доматен сос с гъби

14/09/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Сосът къкри на котлона, а из цялата къща се носи неговият невероятно апетитен аромат "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо76
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги нарежете на четвъртинки, след което ги запържете в маслото. Загрейте отделно зехтина и в него запържете до омекване нарязаната целина и лук.

Добавете счукания чесън, обелените и нарязаните на кубчета домати.

Овкусете с ригана, дафиновия лист, захарта, черен пипер и сол. Сложете сместа да кипне, намалете огъня и покрийте с капак.

Задушавайте на бавен огън около 40 минути. Около 10 минути преди края на варенето добавете гъбите.

Свалете соса от котлона и махнете дафиновия лист. Този сос е изключително подходящ за зеленчукови ястия, макарони и спагети.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар