Доматен сос с гъби

14/09/2017
"Сосът къкри на котлона, а из цялата къща се носи неговият невероятно апетитен аромат "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо140
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • домати - 5 - 6 бр.
  • лук - 2 големи глави
  • гъби - 150 г (пресни)
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • риган - 1 ч.л. сух
  • целина - 2 - 3 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги нарежете на четвъртинки, след което ги запържете в маслото. Загрейте отделно зехтина и в него запържете до омекване нарязаната целина и лук.

Добавете счукания чесън, обелените и нарязаните на кубчета домати.

Овкусете с ригана, дафиновия лист, захарта, черен пипер и сол. Сложете сместа да кипне, намалете огъня и покрийте с капак.

Задушавайте на бавен огън около 40 минути. Около 10 минути преди края на варенето добавете гъбите.

Свалете соса от котлона и махнете дафиновия лист. Този сос е изключително подходящ за зеленчукови ястия, макарони и спагети.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар