Майонеза от цели яйца

10/09/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо87
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр. прясно
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • масло - 3/4 ч.ч. растително
  • доматено пюре - 1 с.л. (по желание)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупете яйцето в сух стъклен или порцеланов съд. Прибавете лимоновия сок и 1 ч.л. сол. Разбийте сместа с миксер до получаване на пяна.

След това на тънка струйка прибавете растителното масло, като разбиването с миксер трябва да продължава.

Когато цялото количество мазнина се поеме, може да добавите доматеното пюре (по желание).

Имайте предвид, че тази майонеза е по-лека, но и по-рядка от класическата. Не може да се съхранява за дълго време.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар