Вишнев сироп

20/07/2012
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"Когато от вишните не правим вишновка, приготвяме разкошен вишнев сироп "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3 бутилки
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 341
  • Преглеждания за месеца5358
  • Преглеждания за седмицата535
  • Рейтинг3,5 от 5

Необходими Съставки

  • вишни - 2 кг
  • захар - 1 кг
  • лимонтузу - 1 ч.л.
  • вода - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените от костилките вишни поръсете с малко от захарта и добре ги намачкайте. Покрийте съда и оставете за 1 нощ да престоят така.

На следващия ден прецедете отделилия се сок, като леко притискате вишните. Към сока разбъркайте водата и захарта. При нужда добавете още захар, ако не ви е достатъчно сладко.

Сложете течността да се вари на умерен котлона, докато добие по-голяма гъстота. Накрая разбъркайте с лимонената киселина и снемете от котлона.

Вишневия сироп разсипете в бутилки и добре ги затворете. Съхранявайте на хладно и тъмно място.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар