Капама с овче месо

20/07/2012
от Бай СтавриНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 284
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • овче месо - 1.5 кг от бут и ребра
  • лук - 4 връзки пресен
  • чесън - 2 връзки пресен
  • спанак - 500 г
  • ориз - 30 - 40 г
  • олио - 100 мл
  • джоджен - 1 връзка пресен
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - млян, на вкус

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на хапки и сложете да се запържи за 4-5 минути в част от сгорещената мазнина. Долейте
към 700-800 мл вода, посолете и оставете да заври.

Отпенете пяната, намалете силата на котлона и похлупете. След около 2 часа, щом овчето омекне, добавете почистените и нарязани спанак, лук и чесън.

Оставете да се задушава за 10-15 минути и снемете тенджерата от котлона.

Измийте ориза и го сипете в тава, като добавите олио, скълцаните магданоз и джоджен. Отгоре сипете овчето и разбъркайте.

При нужда долейте още малко топла вода. Сложете тавата в загряна фурна да се пече за 20 минути, колкото оризът да поеме течността.

По желание поднесете капамата с овче месо с кисело мляко.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 1
2 0
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар